We zijn verhuisd!

15 mei, 2019
Frank ter Reehorst

Vertaalbureau Scriptware en Directvertalen waren vele jaren gevestigd in Heemstede. Vanwege de groei werd besloten naar een groter pand te verhuizen. Per 1 mei hebben we het oude pand, de 'Gramophone House', ooit de eerste Nederlandse opnamestudio, verruild voor ander industrieel erfgoed, de Figeehal 2 in Haarlem. Beide panden kennen een rijke historie en spreken zeer tot de verbeelding.

In 1959 opende de beroemde sopraan Maria Callas het Gramophone House, waarmee de eerste Nederlandse opnamestudio een feit was. Het toenmalige bedrijf Bovema, later overgenomen door EMI, bracht bekende artiesten als Tina Turner, André Hazes en vele andere grote namen naar Heemstede voor opnames of het ophalen van een gouden album. Scriptware vestigde zich in 1997 in de oude studio’s en in 2013 kwam daar ook Directvertalen bij.

In de Figeehal werden sinds 1927 industriële scheeps- en werfkranen gebouwd. Nadat het bedrijf in 2005 stopte en vervolgens enige jaren leegstond, werd het karkas van het imposante gebouw in de afgelopen jaren in ere hersteld.

De hoofddraagconstructie werd gerespecteerd en de ‘lege hallen’ werden getransformeerd tot bedrijfsateliers/lofts volgens het 'box-in-shell'-concept (gebouw-in-gebouw). De kantoren bieden uitzicht over de historische binnenstad van Haarlem en het bekende bedrijventerrein Waarderpolder.

De teams van Scriptware en Directvertalen zijn enorm enthousiast over het nieuwe kantoor en deze inspirerende plek. Bekijk hier een kleine sfeerimpressie.

Start uw vertaling bij Vertaalbureau Scriptware

Mediazine is een dynamisch magazine. Vertaalbureau Scriptware ondersteunt ons perfect bij de internationale groei.

- Monique Hemmes, iMediate