Financieel vertaalbureau

Vertalen van jaarrekening, prospectus en offerte

Offerte aanvragen

Verdichten, consolideren en rapporten

Vertalen van financiële teksten met klinkende cijfers

Elk vakgebied kent zijn eigen jargon. Soms krijgen termen ineens een heel andere betekenis als je weet dat ze binnen een bepaalde context of binnen een vakgebied worden gebruikt. De financiële sector is zo'n vakgebied met hele eigen terminologie. Het is belangrijk dat in financiële vertalingen de juiste terminologie wordt gebruikt. Vertaling van termen moet exact de lading dekken zodat de juiste posten onder de goede kopjes worden verdicht. Je wilt immers niet dat de kortlopende schuld ineens verschuift naar langlopend. Alhoewel....

Financiële vertaling correct afgeletterd

Voor een correcte vertaling van een financiële tekst heeft een vertaler kennis nodig van de juiste terminologie en van zakelijk taalgebruik. De vertaling moet aansluiten bij de belevingswereld van u en uw zakenpartners. Dat is essentieel om succesvol zaken te kunnen doen in het buitenland. Wij weten als geen ander dat de jaarrekening van een beursgenoteerd bedrijf gevoelige informatie kan bevatten en dat er zorgvuldig moet worden geformuleerd. Maar het gaat niet alleen om de tekst, ook de cijfertjes moeten kloppen. Punten en komma's moeten correct worden gebruikt als decimaal of duizendtal scheidingsteken. Daarom voeren wij een extra controle uit op uw vertaling. Dat is weer eens wat anders dan een accountantscontrole.

Software tools leveren winst op

Ook de presentatie is van groot belang bij financiële vertalingen. Een term en bijbehorend bedrag moet op correcte wijze en in de juiste kolom worden weergegeven om misverstanden te voorkomen. Door gebruik te maken van de juiste tools weet je zeker dat de vertaling op dezelfde wijze wordt gepresenteerd als het origineel. Een extra visuele controle op cijfers en presentatie doet de rest.

Maak een afspraak

Aantrekkelijk geprijsd

Concurrerende tarieven voor vertalen van financiële teksten.

Geïntegreerde oplossingen

Efficiënte oplossingen: vertalers, reviewers en DTP werken samen in WYSIWYG omgeving.

Zakelijke taalgebruik

Jaarrekeningen, prospectus, offerte of contract. U bereikt uw doel met de juiste stijl

Ervaren vertalers

Professionals en gek van taal. En uitsluitend native speakers uiteraard.

Persoonlijk contact

Communicatie en service. Persoonlijke aandacht is voor ons de sleutel tot succes.

Cijfers

Extra controle op de cijfertjes. Dat is toch waar het om draait bij financiële vertalingen.

Mediazine is een dynamisch magazine. Vertaalbureau Scriptware ondersteunt ons perfect bij de internationale groei.

- Monique Hemmes, iMediate

Start uw vertaling bij Vertaalbureau Scriptware